Να απολογηθεί ο Πρωθυπουργός, λένε οι Οικολόγοι -Πράσινοι

(Πηγή: http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=482)

Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας αποτελεί εγγύηση πως θα ξαναζήσουμε πολλά ακόμα καλοκαίρια σαν το φετινό. Και προκειμένου η πραγματικότητα να σταματήσει να εξελίσσεται όπως μέχρι τώρα, ορισμένα πράγματα πρέπει να ειπωθούν τώρα πριν κοπάσει η οργή.
Ο πρωθυπουργός δεν πρωτοτυπεί. Όπως όλοι μας εξέφρασε οδύνη και οργή για την πύρινη καταστροφή και τα δεκάδες ανθρώπινα θύματά της. Πιστεύουμε όμως ότι πρώτα πρέπει να οργιστεί με τον εαυτό του και την κυβέρνησή του:

 • Γιατί ύστερα από 3,5 χρόνια «επανίδρυσης του κράτους», δεν υπήρχε πουθενά ένα σχέδιο απεγκλωβισμού πολιτών σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα να έχουμε νεκρούς σε 4 διαφορετικούς νομούς. Γιατί αυτό που φανερώθηκε τις τελευταίες μέρες είναι η κατάρρευση κάθε έννοιας πολιτικής προστασίας και η ανικανότητα του κράτους να εκτιμήσει τον κίνδυνο και να σώσει τις ζωές δεκάδων πολιτών.
 • Γιατί κεντρική θέση στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες ζητά πρόωρες εκλογές, κατέχει η αναθεώρηση των άρθρων συνταγματικής προστασίας της δασικής γης, αναθεώρηση που δικαιώνει τις προηγούμενες γενιές εμπρηστών και καταπατητών. Το ίδιο ισχύει και για την διαρκή παραβίαση της συνταγματικής υποχρέωσης για κατάρτιση δασολογίου καθώς και για το πλήθος προσπαθειών και τροπολογιών αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων. Του υπενθυμίζουμε πως το καλοκαίρι με τις χειρότερες πυρκαγιές μέχρι τώρα ήταν εκείνο του 2000 όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν συμφωνήσει στην αναθεώρηση των ίδιων άρθρων.
 • Γιατί διαχειρίστηκε τις πυρκαγιές επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά, «σεμνά και ταπεινά», αδιαφορώντας για την πρόληψη και εξαγγέλλοντας πρόωρες εκλογές και μάλιστα ακριβώς την ημέρα που θα κάλυπτε τον απόηχο από την φωτιά στην Πεντέλη. Αναρωτιόμαστε αν είχε την εκτίμηση πως ένας υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών θα διαχειριζόταν καλύτερα την τελευταία φάση της ετήσιας «περιόδου των πυρκαγιών» και αν συνεκτίμησε την προστασία ανθρώπινων ζωών και του περιβάλλοντος πριν βάλει την χώρα και τον κρατικό μηχανισμό σε προεκλογικούς ρυθμούς για το στενό κομματικό του συμφέρον.

Τέλος, πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες της χώρες γιατί με το διάγγελμά του υποτίμησε τη νοημοσύνη τους. Η προσπάθεια, σε συνεννόηση προφανώς με τους επικοινωνιολόγους του, να εμφανίσει την κυβέρνηση ως θύμα «σκοτεινών σχεδίων» και όχι ως φορέα ευθυνών, θυμίζει έντονα το προηγούμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών: Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση είχε και τότε εμφανιστεί ως θύμα για να πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια στην συγκάλυψη των υπεύθυνων.

Επειδή πολλά από τα παραπάνω αντιστοιχούν και σε πολιτικές από την πλευρά της σημερινής αντιπολίτευσης, αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένας ευρύτατος διάλογος και συνεννόηση για άμεσες και ριζικές αλλαγές πολιτικής ώστε να μην ξαναζήσουμε την τραγωδία αυτών των ημερών και να εξασφαλίσουμε την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας εμποδίζοντας τα όποια οικονομικά συμφέροντα θα θελήσουν να επωφεληθούν από αυτή την τραγωδία.


Advertisements

6 Σχόλια to “Να απολογηθεί ο Πρωθυπουργός, λένε οι Οικολόγοι -Πράσινοι”

 1. Αν μερικοί τρελάθηκαν ας τρελαθούν.
  Πρόβλημά τους

  Ελάτε τώρα. Με τέτοια μυαλά θα πάνε μπροστά; Θεωρώντας τους Έλληνες κορόϊδα;

  Πρόβλημά τους…

  Ώστε είναι εφεύρημα του Καραμανλή οι οργανωμένοι εμπρησμοί; Δυστυχώς με αυτό το εφεύρημα συμφωνούν το 88,3 % των Ελλήνων και άντε να αλλάξεις το μυαλό αυτών των χοντροκέφαλων που δεν εννοούν να προσαρμοστούν στην λογική!!!

  Αλλά ας μην προχωράω και πολύ.

  Ας υποθέσω (υπόθεση εργασίας) ότι κάποιοι δεν είδαν καθόλου τηλεόραση και δεν άκουσαν καθόλου ραδιόφωνο. Έτσι δεν μπορούν φυσικά να βγάλουν και κανένα συμπέρασμα.

  Αλλά φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις (τελεταία δημοσκόπηση…. Στο ερώτημα για το αν οι πυρκαγιές οφείλονται σε οργανωμένους εμπρησμούς το 70,6% απαντά σίγουρα ναι και το 17,7% μάλλον ναι.), ότι οι περισσότεροι και είδαν τηλεόραση και άκουσαν ραδιόφωνο και επομένως βρήκαν τι κάνει νιάου νιόάου στα κεραμίδια. Δυο σημεία φτάνουν για να φτιάξεις μια ευθεία. Τώρα αν έχεις και τέσσερα πέντε, έ τότε……

  Πέστε μου που κάνουν λάθος.

  Βλέπουν:
  1. Ότι οι πυρκαϊές μπήκαν σε απάτητα βουνά σε ώρες απίθανες, σε πολλά μέρη ταυτόχρονα και συμπέραναν ότι υπάρχει καλά μελετημένο σχέδιο που έλαβε υπόψη του πολλές παραμέτρους άρα υπάρχει εξαιρετική ικανότητα σχεδιασμού.
  2. Συνέβησαν ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Ελλάδας που απέχουν πολύ το ένα από το άλλο και συμπέραναν ότι υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό στην υπηρεσία του σχεδίου.
  3. Δεν πιάστηκε κανένας από τους εμπρηστές και συμπέραναν ότι η ομάδα δράσης και εκτέλεσης του σχεδίου είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένα άτομα.
  4. Οι καθοδηγούντες το σχέδιο αδιαφόρησαν για το μέγεθος της καταστροφής και τις ανθρώπινες απώλειες και συμπέραναν ότι οι σχεδιαστές αποκλείεται να είναι Έλληνες. Τουναντίον τους θυμίζουν συγκεκριμένες πρακτικές που τους κάνει να ακούνε το νιάου νιάου.
  5. Παρατήρησαν την επιλογή του χρόνου εκτέλεσης του σχεδίου και τις επικρατούσες συνθήκες και φαντάστηκαν και τον στόχο του σχεδίου γιατί το ένα έδενε με το άλλο, οπότε το νιάου νιάου έγινε νιάου νιάου νιάου.

  Εγώ δεν συμφωνώ άμεσα με τα παραπάνω, όμως το ψάχνω.

  Συμφωνώ με το ότι το πράγμα μοιάζει με τις υποκλοπές.

  Δεν συμφωνώ με την κυρία Παπαρήγα που λέει ότι τις πυρκαϊές τις έβαλε ο σύλλογος καταπατητών ή ο σύλλογος εργολάβων ή ο σύλλογος βιομηχάνων.

  Συμφωνώ με τον τίτλο ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Πρέπει όμως να σκεφτώ τους λόγους καλύτερα.

  Βέβαια αν είμαστε στην χώρα της εντιμότητας, πολλοί θα έπρεπε να ζητάνε συγνώμη. Είμαστε όμως στην χώρα της πλάκας και όλα παίζουν.

  Αλμαντροοςν ξπρουντς βραλτρκσ κρτ κρτ κρτ
  τα ραραρα ταραραρουμ

  Υπογραφή

  Ο φίλος Αρμάνδος

 2. Αρμάνδε μας εβαλες σε υποψιες βρε παιδι μου …ε πες μας ,πες μας,πες μας…ποιος τις εβαλε τις φωτιες (το Πασόκ που λεει ο Γιακουματος ; οι Αντιεξουσιαστες που λεει η Ντορα ; Οι Γκριζοι Λύκοι ; Οι Αλβανοι που λεει η Αυριανη ; οι Αρειανοι που λενε καποιοι εντελώς βλαμμενοι;)

  Πες μας … ελα …αφού ξερεις ….! Ελα…

 3. Λεει ο Αρμανδος
  » 3. Δεν πιάστηκε κανένας από τους εμπρηστές και συμπέραναν ότι η ομάδα δράσης και εκτέλεσης του σχεδίου είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένα άτομα.»

  Βεβαια μπορει καποιοι να συμπεραναν οτι αυτοι που θα επρεπε να τους πιασουν (ή αυτοι που θα επρεπε να σβησουν τις φωτιες ) να ηταν
  εντελώς ανεκπαιδευτοι (ή ασυντονιστοι )….

  Αλλά αυτοι οι καποιο μάλλον δεν μετρανε στις δημοσκοπήσεις που επικαλειται ο (φιλος ) Αρμανδος

  (εφοσον κατι τετοιο δεν ευνοει την Νου Δου ε μας .)

 4. Αρμάνδε, ας υπολογίσουμε 2 πράκτορες ανα φωτιά. 180 (στην «καλύτερη» περίπτωση) Χ 2 = 360 πράκτορες. Μαγάλε τι σοι κυβέρνηση είναι αυτή που δεν πήρε χαμπάρι την εισβολή ? Και άντε δεν το κατάλαβε, γιατί ήταν ντυμένοι γριούλες. Από τους 360 πως και δεν έπιασαν κανένα. Εντάξει ούτε στο μπάσκετ δεν γίνονται αυτά: 360 – 0 (ολογράφως, μηδεν). Τι κάνανε οι δικοί μας μασουλάγανε πασατέμπο ??

  Ρίξε μια ματιά στη φωτογραφία της ΝΑΣΑ για τις φωτιές στη Β. Μεσόγειο… οι πράκτορες γίνονται χιλιάδες. Άσε Αρμάνδο, δεν τρώγεται με τίποτε…

 5. Ένας ένας

  1. Προς Νοσφεράτος για το πρώτο.
  Όχι του Γιακουμάτου.
  Φυσικά όχι της Ντόρας. Αντιπερισπασμός.
  Οχι οι γκρίζοι λύκοι.
  Όχι οι Αλβανοί. Όχι οι Αρειανοί.

  Αφήνεις κάποιους απ’ έξω. Που έχουν αρίστη οργάνωση κλπ κλπ
  Έλα στίψε λίγο το μυαλουδάκι σου

  2. Νοσφεράτος για το δεύτερο.
  Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε η νουδού σου αλλά ούτε και το πασόκ σου
  Νομίζω όμως παρά το ότι το προσφέρεις όμορφα, ότι θα ήμουν, εγώ όχι εσύ, ηλίθιος να θεωρώ ότι θα μπορούσε κάπου να υπάρξει τόσο καλή οργάνωση που θα έσβυνε τέτοιου μεγέθους και πλάτους πυρκαγιές. Επομένως μόνο αντιπολιτευτικά και καθόλου σοβαρά δεν θα μπορούσε κάποιος να ζητάει τέτοια οργάνωση από την γνωστή μας Ελλάδα.
  Έ όσο για τις δημοσκοπήσεις, εξυπηρετούν και αυτές τον ιερόσ σκοπό…..

  3. Προς Μπιοάνις

  Φυσικά δεν συνδέονται οι εμπρηστές τις Ελλάδος με τους εμπρηστές των άλλων Μεσογειακών κρατών.

  Είναι γνωστό ότι οι πυρκαγιές ωφείλονται σε πολλούς λόγους. Και στή θείτσα και στους οικοπεδοφάγους και στους κτηνοτρόφους και στην δεη και στους παλαβούς κλπ. Εγώ μιλάω για τους οργανομένους εμπρηστές. Αυτοί είναι που έκαψαν την Ελλάδα όχι οι θείτσες και τα λοιπά.
  Πριμένω κάποιος, ξεφεύγοντας από τις αγκυλώσεις που του δημιουργούν οι κομματικές προσαρτήσεις ή οι ιδεολογικές, να μου εξηγήσει πώς πιάνουν τρεις ή τέσσερις φωτιές στις δύο η ώρα τη νύχτα σε ένα δάσος σε κάποιο ψηλό βουνο. Αν συμβεί αυτό, τα ξανασυζητάμε.
  Όσο για το θέμα των πρακτόρων.
  Εδώ η 17 νοέ αλλώνιζε τόσα χρόνια και δεν την πιάνανε. Γιατί άραγε δεν την πιάνανε; έλα στίψε λιγάκι το μυαλουδάκι σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: