Για μια ανοικτή κοινωνία

Για μας, συμπολίτες μας είναι όλοι όσοι μοιράζονται μαζί μας τον τόπο που ζούμε, ανεξάρτητα από καταγωγή, ιθαγένεια, θρήσκευμα, ηλικία, φύλο, αρτιμέλεια, αγοραστική δύναμη, κοινωνική θέση, πολιτισμική ταυτότητα ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν:

  • Εξασφάλιση ευνοϊκής και ισότιμης πρόσβασης στην εργασία για τις γυναίκες, παροχές υπηρεσιών στο σπίτι, οικογενειακή πολιτική που να ευνοεί την προσωπική αυτονομία, αναβαθμισμένη νομοθεσία για την βία λόγω φύλου (ενδοοικογενειακή και μη), μέριμνα για τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πάταξη του trafficking γυναικών και παιδιών.
  • Κύρωση και εφαρμογή των Ευρωπαϊκών συνθηκών για τις μειονότητες και τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες.
  • Ισότιμη ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και ανάδειξη του πλούτου που αποτελούν: Επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης του αιτήματος για άσυλο, ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες, υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης προς όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες, αποκεντρωμένους χώρους λατρείας και πολιτιστικά κέντρα, αυτόματη παραχώρηση ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από νόμιμα εγκατεστημένους γονείς.
  • Προσπελάσιμους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες, προγράμματα υποστήριξης στο σπίτι, δημιουργία αποθέματος κοινωνικής κατοικίας και μέτρα για τους αστέγους, νομοθετική κατοχύρωση του πολιτικού γάμου ή της συγκατοίκησης στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

*

(Πηγή: http://www.ecogreens.gr/ekloges/egfiles/Perilipsi_Programmatos.html Το πλήρες κείμενο των προγραμματικών προτάσεων που έχουν ετοιμάσει οι Οικολόγοι- Πράσινοι, εδώ:

http://www.ecogreens.gr/ekloges/egfiles/EcoGreens_Programma.pdf )

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: