Μόνο στη δημόσια τηλεόραση (ΕΤ-1) οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ…

Αυτή η fast-food προεκλογική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της με μια πρωτοφανή και προκλητική αποσιώπηση όχι μόνο των θέσεων, των ανακοινώσεων και των δραστηριοτήτων των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, αλλά ακόμα και της πληροφορίας ότι …συμμετέχουμε στις εκλογές. Παρά αυτό το πέπλο σιωπής, πληροφορίες που μας έρχονται καθημερινά αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δείχνουν ότι είμαστε πολύ κοντά στη μεγάλη έκπληξη να φτάσουμε το 3% και να εκλέξουμε τουλάχιστον 8 Πράσινους βουλευτές!

Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα χρειάζεται και η δική σας πρωτοβουλία και ενεργοποίηση, η διάδοση των θέσεων και προτάσεων των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Λειτουργείστε με αυτοοργάνωση, διαδώστε τα μηνύματά μας στόμα με στόμα και ηλεκτρονικά.

Η ουσιαστικά μόνη προβολή που θα έχουμε στα τηλεοπτικά κανάλια είναι οι δύο ώρες στην κρατική τηλεόραση που δικαιούμαστε σύμφωνα με την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής και την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Έτσι, μπορείτε να δείτε (και παρακαλούμε διαδώστε το):

  1. Την Πέμπτη στις 12:45 το μεσημέρι στην ΕΤ-1 τη συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου και του Νίκου Χρυσόγελου στον Προκόπη Δούκα
  2. Την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην ΕΤ-1 αποσπάσματα από την εκδήλωση με τον Alfonso Pecoraro Scanio

Η προεκλογική καμπάνια είχε φοβερή πίεση, αλλά γνωρίσαμε πολύ κόσμο και συγκινηθήκαμε από το μεγάλο κύμα υποστήριξης και αυτοοργάνωσης. Γι’ αυτό την κλείνουμε την Παρασκευή το βράδυ γιορτάζοντας:

*

(Πηγή: Ενημερωτικό Δελτίο των Ο-Π)

Advertisements

2 Σχόλια to “Μόνο στη δημόσια τηλεόραση (ΕΤ-1) οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ…”

  1. Πολλοί φίλοι που αμφιταλαντεύονται για το αν θα ψηφίσουν Οικολόγους – Πράσινους (εκπλήσσοντάς με γνωρίζοντας παλιότερες πολιτικές τοποθετήσεις τους), με ρωτάνε αν έχει νόημα η ψήφος σ’ αυτούς ή αν θα είναι χαμένη ψήφος. Τους λέω ότι δεν θα είναι χαμένη ούτε στην περίπτωση που δεν θα ξεπεράσουν το 3% για να μπουν στη Βουλή. Ήδη η απλή συμμετοχή στις εκλογές και η ραγδαία δυναμική έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει μια σχετικά ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική ατζέντα και το ΣΥΡΙΖΑ να έχει κάνει κωλοτούμπα καλώντας να τον ψηφίσουμε ως ψήφο για το περιβάλλον (χωρίς όμως εκείνους που δραστηριοποιήθηκαν έμπρακτα όλα τα προηγούμενα χρόνια για το περιβάλλον και κατά πλειοψηφία βρίσκονται τώρα στους συνδυασμούς των Ο-Π). Μετά τις εκλογές είμαι βέβαιος ότι η ψήφος στους Ο-Π θα ερμηνευτεί ως μια ξεκάθαρη κραυγή διαμαρτυρίας για την ανύπαρκτη ως τώρα προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και μια έκκληση για ανάληψη δράσης. Αυτή η κραυγή θα ηχεί συνεχώς στα αυτιά όσων αναλάβουν την διακυβέρνηση.

    Φανταστείτε όχι μόνο τον εγχώριο αντίκτυπο, αλλά και τις διεθνείς εντυπώσεις, από τη συμμετοχή και μόνο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Νάνου Βαλαωρίτη. Έχω την εντύπωση ότι δε θα ντρεπόμαστε πλέον για το γεγονός της υποτυπώδους εκπροσώπησης των οικολογικών ιδεών στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά θα μπορούμε να προβάλλουμε επάξια μια δυναμική παρουσία και στη χώρα μας, όπως και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

  2. Καμμιά ψήφος για τους Οικολόγους Πράσινους δεν πρέπει να θεωρήται χαμένη επειδή είμαστε ένα από τα ‘μικρά’ κόματα. Το τι πρεσβεύουν οι ΟΠ στην ελληνική πολιτική ζωή είναι τόσο σημαντικό που οποιοδήποτε ποσοστό είναι δακτυλοδεικτούμενο. Και θα πρέπει αυτό το οποιοδήποτε ποσοστό να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους εκάστοτε κυβερνώντες γιατί έχει παρέλεθει η εποχή των αντιπεριβαλλοντικών πολιτικών. Ας μην ψηφίζουν τα δέντρα και τα πουλιά, εμείς που τα θέλουμε και τα αγαπάμε, εμείς που θέλουμε αύριο και τα παιδιά μας να μπορούν να τα χαρούνε ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. Δεν έχουμε την ίδια βαρύτητα με τα λοιπά ‘μικρά’ κόμματα. Εμείς δεν αλλάζουμε απλά πρόσωπα, αλλάζουμε πολιτική, ήθος και στάση. Προτείνουμε την ΠΡΑΣΙΝΗ πολιτική. Δεν ήρθαμε σήμερα στην Ελλάδα και σίγουρα δεν θα εξαφανιστούμε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: